2 Mart 2009 Pazartesi

İki Açlık Arasındaki Fark



İngiltere, Londra’da Amazon adlı bir kitap deposu elinde kalan fazla kitaplardan kurtulmaya karar verince ortalık yangın yerine döndü! Binlerce insanın akın ettiği depodan kucak dolusu bedava kitapla ayrılan ‘kitap avcıları’ depo temizliği yapmaya üşenen görevlilerin işini de kolaylaştırmış oldu.


01/03/2009 Radikal


Türkiye'de insanlar temel ihtiyaçlarını gideremiyorken, kitap okumayı falan düşünmeleri beklenemez. Avrupa'daki insanlar bilgiye, bizde ise insanların karınları aç. Bu böylede gider zaten.

3 yorum:

biberli dedi ki...

haklısın haklısın da, aynı zamanda okuyanımız, düşünenimiz de çok olsaydı, memleketine faideli kişiler ortaya çıksa idi, onun bunun köpeği olmasa idi, düşünmekten korkmasa idi, bugün "el"in eline bakcağımıza, memlekette dünyayı doyuracak nice toprak nimetini de"el" değil, BİZ kullanıyor olurduk..
kısaca: keşke kitap açlığı da çekseydik...taaa yıllar öncesinden....

BUROCK dedi ki...

Kimse bana bu ülkede açlık muahabbeti çıkarmasın buna kesinlikle karşıyım.işlerine gelince herkezin parası var belli bir kesimi bundan muaf tutacağım(gerçekten aç olanları) büyük bir kesim bundan farklı. aç kalanlarda istanbula gelip aç kalanlar. hiç istanbul dışında haberlerde aç kalan gördünüzmü?-hayır.insan canı istedği bir şeye çok güzel para buluyor. emin ol o kitapları Türkiyedede bedava dahatsalardı izdiham çıkmazdı... bu tamamen medyanın ve sistemin bir oyunudur. Televizyonda o aç kalanları çaresizleri izleterek, isyankar olmayın, işinize sahip çıkın,patronunuza kızmayın,sisteme karşı koymayın halinize bu görüntüleri izliyerek şükredin demektir. bende bunların başka hiçbir anlamı yok.onun için haberi onların verediği gibi değil kendiniz yorumluyarak alın.Buda ancak okumayla gelişen geniş görüşle olur.

tutbenidüşmeden dedi ki...

bu yazıdan ''bizim ülkemizde gerçekten açlık var o yüzden kitap okuyamıyoruz'' gibi bir izlenim çıkartılıyor. Evet Türkiye'de açlıktan ölen insanlar yok değil. Kriz yüzünden intihar edenler çıldıranlar... Ne zaman durumumuz iyi oldu ki?
Ama kitap okuma işi bir alışkanlık işidir. 12 Eylül'den sonra kitaplar yakıldı.
Kitaplar bilgi kaynağı olarak değil, suç unsuru olarak teşhir edildi. Yakalanan ve işkencelerden geçirilen gençlerin önüne dizilen kitaplar: 'Okuyup bilinçlenirseniz sonunuz böyle olur' dercesine her gün gazetelerde ve televizyonda halkın gözünün içine sokuldu.
Ve okumayan insanlar yetiştirildi. Şimdi insanlar fakir olsa da zengin olsa da pek kitap okumaz diye düşünüyorum.