25 Mayıs 2009 Pazartesi

Little Miss Sunshine


Başarılı olmaya ve kazanmaya kafayı takmış bir baba, aileyi bir arada tutmaya çalışan bir anne, güzellik yarışmasın hazırlanan 7 yaşında bir kız, pilot okulunu kazanana kadar konuşmamaya yeminli bir abi, intihara eyilimi olan eşcinsel bir dayı ve uyuşturucu bağımlısı olan edepsiz bir dededen oluşan bir ailenin nasıl olabileceğini merak ediyor musunuz?

Tüm bunların bir arada olduğu, Amerikan aile yapısına yer yer eleştiren, yer yer izleyiciyi güldüren bir kara mizah filmi Little Miss Sunshine.

Biraz da yol filmini andırıyor. Çok bir şey beklenmemeli bu filmden. Ama boş bir vaktiniz varsa, canınız biraz sıkkınsa, insanı yormayan, azıcık gülümseten bir film. Müzikleri müthiş bu arada.DeVOTCHKA adlı bir gruba ait müzikler. Internet sitesinden dinlenebiliyor.

2 yorum:

tutbenidüşmeden dedi ki...

Amerikan filmi olduğu pek anlaşılmıyor. Ötekiler ya da kaybedenler anlatılmış. Başından sonuna kadar zevkle izlediğim bir filmdi. Küçük kız da şirin bir şey :-)

yarabandı dedi ki...

winner-looser karşılaştırılması Amerikan filmlerinde ve dizilerinde oldukça vurgulanan kavramlar. bu filmde de en başta baba olmak üzere, filmin büyük bir bölümü buna vurgu yapıyor. ama neden amerika'da bu konular özellikle işleniyor onu da merak ediyorum açıkçası.

kız evet çok tatlı. suratı boya fıçısına sokulmuş gibi duran diğer kızları düşününce güzel bile denilebilir.